Ράτσες

Πορτογαλικός σκύλος νερού

Ο Πορτογαλικός σκύλος νερού είναι εξαιρειτικός σύντροφος και φίλος για όποιον τον επιλέξει και πολύ δουλευταράς. Είναι τρυφερός, ανεξάρτητος και εκπαιδεύεται εύκολα και αποτελεσματικά. Έχει ανάγκη από την παρουσία σας και θα είναι πολύ ευχαριστημένος αν τον είχατε πάντα μαζί σας ακόμα και στα ταξίδια σας. Λατρεύει να μοιράζεται στιγμές μαζί σας και να έχει καινούργιες εμπειρίες σε όλη του τη ζωή.

Δεν είναι επιθετικά σε άλλους σκύλους, ξέρουν να συνεργάζονται και δεν δημιουργούν γενικά προβλήματα. Είναι σκυλιά που έχουν δυνατή φωνή και την χρησιμοποιούν είτε για να σας κάνουν αισθητή την παρουσία τους είτε για να σας προειδοποιήσουν για κάποιον κίνδυνο. Είναι πολύ εύκολο για αυτά τα σκυλιά να σταθούν όρθια και η ανάγκη τους για εξερεύνηση τα κάνει για μερικούς αξιαγάπητα και για άλλους όχι, ειδικά όταν θέλουν να εξερευνήσουν τι υπάρχει στο τραπέζι ή στο ψυγείο σας. Θέλουν, ως εκ τούτου ειδικό ιδιοκτήτη που να αγαπάει τις ιδιαιτερότητές τους.

Από τότε που το επέλεξε σαν σκυλί της οικογένειας ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, η ράτσα του σκύλου έγινε μόδα. Και είναι και σπάνιο, γιατί μέχρι τώρα περιοριζόταν στα σύνορα της Πορτογαλίας, ένα σκύλι που λένε πως είναι για τους αλλεργικούς αλλά δεν έχει πιστοποιηθεί μέχρι στιγμής. Το σκυλί μοιάζει πολύ με κανίς αλλά οι ψαράδες της Πορτογαλίας το χρησιμοποιούσαν για συνοδό στις ψαρόβαρκες και για τα ψάρια και τα δίκτυα τους με επιτυχία και από εκεί πήρε και το όνομά του σαν σκύλος νερού.
Ιστορία: 

Κατά μία θεωρία τους σκύλους τους έφεραν οι μαυριτανοί στην Ισπανία και Πορτογαλία. Κατά μία άλλη οι γότθοι άφησαν τα σκυλιά τους στην Πορτογαλία μετά από εκστρατεία εναντίων των αυθόχθονων κατοίκων της Ισπανίας - Πορτογαλίας. Το πορτογαλικό σκυλί νερού αναφέρεται για πρώτη φορά το 1297 από ένα μοναχό που είδε με τα μάτια του το σκυλί να σώζει ένα ναύτη από βέβαιο πνιγμό. Κατά την μαρτυρία του μοναχού, ο ναύτης σύρθηκε στη στεριά από ένα σκυλί με μαύρο πυκνό τρίχωμα που έμοιαζε με το Πορτογαλέζικο σκυλί νερού. Το ιρλανδικό σπανιέλ νερού και Kerry Μπλε τεριέ πιστεύεται από κάποιους ότι είναι απόγονοι του πορτογαλικού σκυλί νερού.

Ιατρικά: 

Δυσπλασία ισχίων, καταρράκτη, καρδιοπάθεια σπάνια.

Περιβάλον: 

Είναι ένα ενεργητικό, πολύ έξυπνο σκυλί που θέλει δραστηριότητα και βαριέται αφόρητα να κάθεται στον καναπέ.

Εκπαίδευση: 

Καλό θα ήταν να εκπαιδευτεί για τη ράτσα του, αν και είναι τόσο φιλικά και έξυπνα που μάλλον θα σας εκπαιδεύσουν.

Dog Breeds-Portuguese Water Dog

Φιλικός με τα παιδιά: 
Μέγεθος: 
Χρησιμότητα: 
Εκπαίδευση: 
Ιατρικά: